Custom bike firmaet Game Over Cycles fra Polen, præsenterer deres seneste specialfremstillet motorcykel, inspireret af James Hetfield fra Metallica og hans 1936 Auburn 852 Boattail Speedster “Slow Burn”.

Designere fra Polen byggede den specialdesignede motorcykel som en hæder til den klassiske bil, der tilhører den berømte musiker.

Motorcyklens kropslinjer afspejler nøjagtigt formen på Slow Burn, og dens konstruktion afspejler bilens komponenter.

Auburn 852 Boattail Speedster

Forlygten imiterer fronten på en bil med en køler, baglygterne ligner billygter, og styr og håndtag er lavet i stil med forrudens ramme. Derudover er forskærmen afsluttet med et kromdæksel, ligesom Slow Burns skærme.

30″ forhjulet er inspireret af udseendet af et bilhjul, og hele bagenden danner en symmetrisk linje med bagenden af motorcyklen.

Den største tekniske udfordring ved projektet var at gengive bilens linjer på motorcyklen. Game Over Cycles’ designere tog sig af hver eneste detalje og forbandt visuelt køretøjets ydre (elementerne nævnt ovenfor) og interiør (læderet på motorcyklen afspejler bilens polstring).

En anden udfordring var skalaen

Motorcyklen skulle have store nok proportioner til at afspejle formen på Slow Burn’s linje, og i betragtning af, hvem ejeren af bilen er, justerede Game Over Cycles teamet cyklens proportioner til James Hetfields højde (185 cm), hvilket var en særlig udfordring i forbindelse med at opretholde proportionerne af hele køretøjet.

Samtidig skulle hele strukturen holdes i ånden af den stil, som det originale køretøj blev bygget i. Auburn Speedster fra 1936 har en karakteristisk art deco-stil. Denne stil, både i kunst og arkitektur, kom til udtryk i en ordnet og sammenhængende form.

Det er kendetegnet ved symmetriske mønstre, buer, ovaler og ellipser. Holdet var inspireret af art deco bevægelsens form og funktion, fra køretøjer, mode og interiørdesign, hvor værker blev kendetegnet ved deres unikke æstetik, håndværk og brugen af materialer af høj kvalitet.

Hele motorcyklens struktur er lavet af stål. Den indeholder ingen plastikelementer. Køretøjet er kendetegnet ved en ren karrosserilinje, hvilket betyder, at alle skruer er dækket. Motorcyklen er 3,3 meter lang (10,8 ft) og vejer 400 kg (880 lb). Tiden brugt på at bygge køretøjet beløb sig til 7.000 mandetimer.

Rick Dore, en amerikansk bildesigner, som sammen med James Hetfield restaurerede Auburn 852, sagde:

“Da vi har set billederne af motorcyklen, som Game Over byggede, blev vi slået ud. Det er et utroligt køretøj, især når du sammenligner det med James’ bil. Kroppen, hjulene, farven, endda håndtagene, alt var rigtigt med Slow Burn. Hatten af for Game Over, de gjorde et godt stykke arbejde, og håndværket var ude af denne verden.”

Stanisław Myszkowski, grundlægger og ejer af Game Over Cycles, forklarer tilblivelsen af projektet:

“Metallica har altid været en kæmpe kunstnerisk inspiration for mig. Jeg er fan af både bandets musik og det visuelle, der ledsager deres kunst. James Hetfield er en stor bilfan, han indsamler og restaurerer veteranbiler, så vi besluttede at kombinere disse to verdener og bygge en motorcykel inspireret af James’ køretøj.”

Motorcyklen får premiere den 9. marts 2024 i USA ved Rat’s Hole Custom Bike Show, en byggekonkurrence arrangeret af Daytona Bike Week 2024, et af de største motorcykelstævner i verden, der afholdes årligt i Florida.

Slow Burn bike

Game Over Cycles

Game Over Cycles (GOC) er en polsk motorcykelproducent dannet i 2012.

Virksomheden er kendt for sine originale kreationer, såsom The Recidivst – verdens første tatoverede motorcykel. Maskiner skabt af Game Over Cycles har vundet priser ved verdens største specialdesignede motorcykel konkurrencer.

Virksomheden har allerede vundet 25 priser, heraf 18 internationale, hvoraf hele 8 trofæer blev modtaget ved European Bike Week (EBW), den største motorcykelfestival i Europa.

Virksomheden vandt også priser i USA. I 2017 modtog The Recidivist førstepladsen i kategorien “Most Usual” ved Rats Hole Custom Bike Show – den mest prestigefyldte specialcykelkonkurrence i verden, der arrangeres hvert år ved Sturgis Motorcycle Rally – verdens største motorcykelrally (458.000 køretøjer) i 2023).

Forfatter

Redaktør & motorcyklist på XMOTO

Skriv en kommentar