Kolde finger er hverken behageligt eller praktisk når man kører motorcykel.

Men det er der heldigvis råd for. Jeg har testet et par motorcykelhandsker med varme fra HeatPerformance. Jeg har kørt ca. 3oo km det sidste dage hvor temperaturen har ligget mellem 4-8 grader.

Ved denne temperatur er mine gamle MC handsker for kolde, og på længere ture er det decideret ubehageligt. Så glæden var stor da jeg fik mulighed for at køre en tur med de her opvarmede handsker.

Til dig som ikke vil læse alle detaljerne, så kan du springe direkte til konklusionen her.

Sådan testede jeg dem

HeatPerformance handsker med varme

På den første tur kørte hjemmefra kl. 10 om formiddagen i 5 grader og let til frisk vind. For at have et godt udgangspunkt for testen, tog jeg afsted med handskerne slukket. Det første stræk var på ca. 60 km var af små landeveje, og her var ingen problemer med at holde varmen.

Kombinationen af de vind- og vandtætte handsker var simpelthen nok til at jeg ikke fik kolde fingre. I hvert fald ikke nok til at det på nogen måder blev ubehageligt.

Efter et kort stop tændte jeg handskerne på niveau 1 (Lav indstilling) og kørte af større landeveje og hovedveje, hvor farten var lidt højere. Her kompenserede varmen i handskerne hurtigt for det mere vind.

Efter en times tid var der stop ved tanken, og her kunne mine kammerater godt mærke at kulden var begyndt at bide lidt i fingrene, hvilket jeg naturligvis slet ikke oplevede.

Det sidste stræk hjem blev kørt med handskerne på max (Høj indstilling). Her kan man virkelig mærke varmen i handskerne, og det var slet ikke nødvendigt.

De efterfølgende ture har jeg haft indstillet dem på trin 1 (lav indstilling), og det har passet mig fint. Har man en tendens til kolde fingre, eller er man lidt mere modtagelig for kulde end jeg, så kan handskerne også sagtens klar det.

MC handsker med varme

Jeg lavede en hurtig køkkenbordstest med et trådløs stegetermometer. Termometeret blev placeret midt i handsken (Ikke helt ud i fingerne), og tændt på trin 3 (Den højeste indstilling). Efter ca. 60 sekunder målte jeg 39 grader inde i handsken.

Om handskerne

HeatPerformance MAXIMUM motorcykelhandsker er designet til at tilbyde en god komfort og varme under kørsel i de kolde måneder. Handskerne kombinerer høj kvalitet gedeskind og softshell materiale for at holde kulden ude og varmen inde, hvilket sikrer, at dine hænder og fingre forbliver varme i mellem 2,5 og 8 timer takket være det kraftige 7.4V – 2600 mAh batteri.

Lav indstilling 40-45° C7,5-8 timer
Medium indstilling 45-55° C3,5-4 timer
Høj indstilling 60-65° C2,5-3 timer
Producentens oplysninger

Batteri og vægt

En af mine bekymringer inden jeg modtog handskerne, var om det blev tungt at køre med et batteri i hver handske. Jeg må indrømme at det tænkte jeg slet ikke over, da først jeg fik dem på.

1 handske inkl. batteri vejer sammenlag 233 gram. Så du kan prøve at veje din egen motorcykelhandske og se forskellen?

Der medfølger 2 batterier (2600 mAh) og en dual-oplader, hvilket er ret smart tænkt, da man så kan lade begge batterier på en gang. Kvaliteten af batterierne, samlinger og stik virker god.

Der er igen indikation på batterierne som viser hvor meget strøm der er tilbage, så jeg startede med at lade dem et par timer. Jeg har nu brugt dem sammenlagt 4-5 timer, primært på trin 1 (lav indstilling), og der er ingen tegn på at de er ved at løbe tør.

Skal man på en længere tur, eller bare ikke vil risikere at løbe tør, så kan man købe et ekstra sæt batterier og have med.

Dual oplader til batterierne

Generelt om handskerne

Fremstillet af vandtæt softshell og gedeskind, kendt for sin holdbarhed og modstandsdygtighed over for intensiv brug, samt våde forhold. De er selvfølgelig både vandtæt og vindtæt.

Handskerne har en betjeningsknap med tre varmeindstillinger (lav, medium, høj), så du kan justere temperaturen efter behov.

Udstyret med robust kulfiberbeskyttelse ved knoerne for ekstra sikkerhed.

Hvad er Inkluderet?

  • 1 par HeatPerformance® MAXIMUM-motorcykelhandsker
  • 2 genopladelige litium-batterier (7,4V – 2600 mAh)
  • 1 dobbelt batterioplader
  • Brugsanvisning og en luksuriøs opbevaringsæske

Garanti:

  • 12 måneders garanti på handskerne og 6 måneders garanti på batterierne.

HeatPerformance MAXIMUM-motorcykelhandskerne er ideelle for dem, der ønsker at nyde motorcykelkørsel om vinteren uden at gå på kompromis med komfort og sikkerhed. Med deres design og kvalitetsmaterialer tilbyder disse handsker en god varmeisolering, beskyttelse og komfort.

Konklusion

Jeg har tidligere kigget misundeligt på dem der kører med varme i håndtagene. Men efter af have kørt med varme i handskerne, så kan jeg slet ikke se fidusen i den løsning?

Et sæt handsker med varme er en billigere og meget nemmere løsning, og løser problemet med kolde fingre. Når vi når de +10 grader, så afmontere man bare de genopladelige batterier, og bruger handskerne som helt almindelige MC handsker.

Funktionalitet: 10/10

God varmefordeling. God pasform og lukning med 2 velcro bånd. Jeg har testet en størrelse XL, hvilket faktisk er et nummer for store tror jeg. Så de virker ikke små i størrelsen.

Design: 7/10

En klassisk sort MC handske med en hvid stribe henover håndryggen, som jeg dog godt kunne have undværet.

Pris: 8/10

Med en pris på kr. 1.295 er det absolut godkendt for et par handsker der kan bruges det meste af året.

Læs mere og bestil dem på www.heatperformance.dk

Om HeatPerformance

HeatPerformance® er en virksomhed, der specialiserer sig i at skabe beklædningsgenstande designet til at holde brugerne varme under forskellige forhold. Deres produktudvalg omfatter opvarmede sokker, handsker og indlægssåler, som er udviklet til mennesker, der lider af kolde fødder eller hænder i situationer som skiløb, cykling, vandring, eller selv under en dag på kontoret.

HeatPerformance® benytter sig af, hvad de kalder HeatPerformance® Intelligence System, for at sikre, at deres produkter leverer komfortabel varme under selv de mest ekstreme forhold. Virksomhedens mission er at øge komforten i brugernes liv, uanset hvor de er, eller hvad de foretager sig. Dette gør de ved at tilbyde innovative løsninger, der effektivt bekæmper kulde og forbedrer brugernes oplevelse i koldt vejr.

Læs mere om HeatPerformance på www.heatperformance.dk

Forfatter

Redaktør & motorcyklist på XMOTO

Skriv en kommentar