I foråret modtog vi en bog med posten. En såkaldt roadbook. Jeg indrømmer gerne at jeg nok ikke er typen der læser mange bøger. Men jeg tog udfordringen op og gav mig i kast med bogen.

Hvad er en Roadbook?

Jeg kunne godt begive mig ud i en længere forklaring, men på en af bogens første sider beskriver forfatteren selv hvad en roadbook er, så lad mig citere fra bogen;

En roadbook er en guidebog, der især omhandler ruter og afstande. Spørg en rallykører, og han vil fortælle dig, at det er et hjælpemiddel, som hans co-driver bruger til at navigere gennem usikkert terræn. Deres roadbooks består af side efter side med instruktioner og GPS-koordinater, som skal hjælpe med navigationen.

Men 360 ROADBOOKS er meget mere end blot en guidebog, eller hjælpemiddel til navigation. Jeg ønsker, at vores bøger skal give dig en oplevelse. Du skal gerne føle, at du er der selv. Igen bekymringer i dit sind. Bare en åben vej og al den tid i verden.

360 ROADBOOKS handler ikke om min rejse på disse veje. De handler i stedet om DIN rejse.

Frank Berben-Groesfjeld

360 ROADBOOK

Hvorfor en bog?

I denne digitale tidsalder med Google Maps, diverse rute Apps og masser af navigations og planlægnings muligheder, er der så virkelig plads til en fysisk bog?

Dette var et af de første spørgsmål jeg stillede mig selv, da jeg skulle lave dette review af 360 ROADBOOKS.

Svaret kommer jeg lige tilbage til senere.

Først vil jeg lige fortælle lidt fakta om bogen. Bogen er en hardback i A4 størrelse på 272 sider.

360 ROADBOOKS er delt i 3 bind, som dækker hver deres geografiske område. Denne bog jeg har læst, dækker over Vestkysten og Nordjylland. Den indeholder billeder og udførlige beskrivelser af 7 ruter på samlet 1903 km.

De andre 2 bøger i udgivelsen dækker henholdsvis Sjælland, Møn og Bornholm, samt Fyn, Sønderjylland og Østjylland.

Alle ruter er udførligt beskrevet, og alle tænkelige seværdigheder og/eller historiske steder du måtte møde på vejen, er ligeledes beskrevet med tekst og billeder. Du finder også navne og links til overnatnings- og spisesteder.

Og nu tilbage til det med den digitale tidsalder og alt det der, for forfatteren har tænkt det ind i bogen, og til alle ruter er der en QR kode (Og et tekstlink) i bogen, som du blot scanner med mobilen, eller taster ind i din browser, og så har du adgang til en GPX fil til navigation.

Bogen indeholder rigtig mange store og flotte billeder, som er med til at inspirere dig til at komme ud på tur. Så det er altså ikke nødvendigvis en bog man læser fra en ende af, og bruger til at planlægge sin weekendtur. Men der er god til at inspirere og finde steder, som du ikke vil have tænkt på ellers.

Bogen har den fordel, at forfatteren allerede har gjort det hårde arbejde, og fundet alle de fede veje og steder, som er værd at besøge eller bare svinge forbi.

Laver man selv ruter på internettet, så skal man vide hvad leder efter for at finde og lave en god rute. Så det ene udelukker ikke det andet. Brug bogen til inspiration, og nyd de flotte billeder. Så kan du altid lave den endelige rute i dit favorit program.

Opsummering

Det er en utrolig flot bog, som er meget inspirerende at kigge i. Bogen ligger ikke skjul på at den både er for 2 og 4 hjulede, så den er altså ikke kun for motorcyklister. Jeg vil dog sige at alle ruter er oplagte til motorcykel, da bogens forfatter har gjort meget ud af, at finde ruter der snor og bugter sig i landskabet. Så ingen kedelige lige landeveje.

Uden at fornærme nogen, så vil jeg sætte bogen i samme kategori som Kaj Bojesen aben. Det er noget alle gerne vil have og vise frem i sit hjem, fordi det ser lækkert ud. Men det er ikke nødvendigvis noget man køber til sig selv.

360 ROADBOOKS er derfor en oplagt gaveide til kvinden eller manden der elsker at komme ud på nye oplevelser.

Men uanset om du vil købe en selv, eller som gave til en du holder af, så kan du læse mere om bøgerne og købe et eksemplar på www.360roadbooks.com

Forfatter

Redaktør & motorcyklist på XMOTO

Skriv en kommentar