Planlæg din første MC rejse

Tillykke med din motorcykel. Nu er det tid til at få nogle gode oplevelser på landevejene i Danmark, og måske også i resten af Europa?

Men inden du planlægger din første motorcykelrejse, så kræver det planlægning, og ikke mindst noget erfaring i at køre motorcykel.

Har du tidligere kørt Sydeuropa tyndt, eller på tværs af USA på en Harley Davidson, så er denne guide ikke for dig! Dette er skrevet til dig der måske kun har kørt MC et år eller to, og ikke tidligere har deltaget i en motorcykelrejse sammen med andre deltagere.

Drømmer du om at tage på en spændende rejse på din motorcykel?

En motorcykelrejse kan give dig friheden til at udforske nye steder, opleve enestående natur og møde nye spændende mennesker. Men før du tager afsted, er der nogle vigtige ting, du bør overveje. Her er vores guide til at planlægge og nyde din første ferie på motorcykel.

Motorcykelrejser har i de seneste år vundet stor popularitet i Danmark. Der er noget særligt ved at tage på tur på en motorcykel og udforske nye steder, føle friheden og dufte den friske luft.

Populære destinationer til MC rejser

De mest populære destinationer er USA og Sydeuropa, men det er kun for de mere erfarne motorcyklister. Er du forholdsvis ny på motorcykel, hvilket jeg formoder du er, siden du stadig læser med, så er Nordtyskland og Sydsverige mere oplagte og stadig populære destinationer.

Men nu skal vi ikke glemme Danmark, for der er rigtig mange dejlige steder i Danmark at tage rundt på motorcykel. Så til en start kunne en tur rundt i Danmark med en flok MC venner være en oplagt start til at snuse motorcykelferie konceptet.

Læs evt. vores artikel om gode MC overnatningssteder i Danmark

Vil du gerne uden for landets grænser, så er Nordtyskland et oplagt valg. Der er hundredvis af små og mellemstore hyggelige byer, hvor du kan bo og spise billigt.

Harzen er en af mest populære destinationer, da man få oplevelsen af at køre på snoede bjergveje, og så er Harzen bare utrolig smuk.

Planlægning af rute

Det er altid en fordel at forberede sig inden afgang. Er det din første tur, så start med at book en overnatning eller to, i overkommelig køreafstand. Du har sikkert en fornemmelse af hvor mange kilometer det er realistisk af køre pr. dag, så hold dig til det.

Det er altid nemmere at tage en afstikker eller en ekstra omvej, hvis tiden og lysten er til det. Det kan omvendt være surt at presse 100 km ekstra ind i dagens program, hvis man er ved at blive træt.

Fordelen ved at booke overnatning hjemmefra, er at du har styr på den del, og kun skal koncentrere dig om at køre og nyde turen. Og er du i ukendt terræn, så har du en adresse at køre efter.

Der findes forskellige løsninger til at planlægge ruter, men start med Google Maps, hvor du nemt og gratis kan få et overblik over ruten (Husk at vælge “Undgå motorveje”).

Mød Henrik Tang fra Rejserog.dk

Henrik Tang på motorcykelrejse i Dolomitterne
Henrik Tang – Rejserog.dk

Vi har allieret os med Henrik Tang, som har 30 års erfaring i at arrangere motorcykelrejser. Vi har taget en snak med Henrik og stillet ham nogle spørgsmål, som de fleste nybegyndere til motorcykelrejser ofte ønsker svar på.

Henrik arrangere motorcykelrejser igennem sit rejsebureau Rejserog.dk. Du kan læse mere om Henrik nederst i artiklen.

Kræver det erfaring at deltage i en motorcykelrejse?

For at deltage på en motorcykelrejse er det vigtigt, at man er habil motorcyklist og gerne vil deltage på en rejse, hvor man er en del af en gruppe, der følges ad.

Turlederne på rejsen (og der er oftest 2 turledere hos os) introducerer et simpelt system for gæsterne, der betyder at alle kan nyde rejsen og kørslen, så der er fokus på den gode oplevelse og det at køre sikkert.

Hvis rejsedeltageren ikke har været på rejse med os før, så taler vi lige sammen på telefonen, så der er sikkerhed for, at rejsedeltageren forstår vores tanker om fælles kørsel. Under hver rejse jeg udbyder, har jeg tillige angivet, hvad jeg forventer af rejsedeltagerne, hvis de ønsker at deltage på mine rejser.

Hvis man vælger at købe en kør selv-rejse hos Rejserog.dk, bestemmer man naturligvis selv, hvorledes rytme og tempo foregår.

Hvilken Motorcykel er bedst til ferie?

Den bedste motorcykel er den man er mest tilpas og komfortabel på. Jeg har på hver af mine rejsepræsentationer angivet, hvad jeg ønsker, at rejsedeltagerne kører på af motorcykel. Det er udelukkende tænkt ud fra, at der bliver harmoni i de der deltager.

Som minimum ønsker jeg, at man kører på 500 ccm og at motorcyklen ikke må være ældre end 1990. Under informationen på de enkelte rejser, har jeg tillige angivet, hvad jeg forventer af rejsedeltagernes motorcykler, hvis de ønsker at deltage på mine rejser.

Gode destinationer for nybegynderen

Hvis man ikke har været på en udlandsrejse med et rejsebureau før, så kan det være relevant at tage på en af de kortere rejser f.eks. til Tyskland. Her kan man f.eks. rejse 5 til 10 dage afhængig af, hvilken rejse man vælger, og på disse rejser skal man ikke køre langt før man kommer til de gode rejse oplevelser.

Hvordan forbereder man sig på sin første tur

Jeg anbefaler at man bliver medlem af en lokal køreklub, så man kommer ud at køre med andre. Det er ligegyldigt, hvilket system køreklubben kører efter. Det er bare vigtigt, at man er ude sammen med andre og får fornemmelsen af at følges ad og kan se, hvad det kræver af nærvær og opmærksomhed, og hvilke gode fælles oplevelser det giver.

Der er bare stor forskel på at køre alene, eller måske med en enkelt kammerat, og så køre en gruppe på +10 mand. Det kræver lidt øvelse og erfaring at blive god til, så det er en vigtig egenskab at træne inden man booker en motorcykelrejse.

Hvad er vigtigt når man pakker tasken

Frem for alt, er det vigtigt at man ikke pakker for meget. På de fleste rejser har man som regel altid mindst 2 overnatninger på et eller flere hoteller på rejsen, og således kan man nå at vaske og tørre sine underbukser!

Det vigtigste er at man har pakket, så der er styr på sikkerheden, – både hvad angår det udstyr man vælger og hvorledes motorcyklen rent fysisk er pakket

Tillige skal der huskes på, at man er forberedt på både godt og dårligt vejr. Det er naturligvis altid dejligt, at det er solskin, men det kan også blive for varmt. Man skal derfor altid have solbriller og korte bukser med, men man skal naturligvis også have et godt sæt regntøj med.

Når du rejser med os, får du altid, med de sidste rejseinformationer, et forslag til hvad jeg syntes du bør pakke til rejsen, – også således at man er klar over, hvorledes man skal forberede sin motorcykel og hvad man skal være forberedt på. Så fungerer rejserne bedst og alle er vel forberedt.

Om Henrik Tang

Henrik tang på motorcykelrejse i ØStrig
Henrik Tang – Rejserog.dk

Henrik Tang har arbejdet i rejsebranchen siden 1986. I starten som elev med salg og produktudvikling af specialrejser inden for lystfiske- og jagtrejser. Senere kom Henrik på guideskole og startede som 22-årig som kørende rejseleder, både som turistbuschauffør og guide i Paris og Østrig. I en kort periode var han ansat som receptionist på at hotel, og var sidenhen med til at starte en hotelkæde i Danmark.

Henriks største interesse har dog altid været rejsebranchen, så han kom hurtig tilbage til branchen og arbejdede med drift og ledelse i forskellige store danske rejsebureauer. Blandt andet et af Danmarks største busrejsebureauer og et af Danmarks største skirejsebureauer.

Henrik har også uddannet skiguider, hotelpersonale og haft ansvaret for elevuddannelsen af alle elever i rejsebranchen i Danmark.

Gennem tiden har Henrik Tang desuden uddannet sig inden for turisme, ligesom han har en international uddannelse på tysk. Henrik taler tysk, fransk, engelsk og naturligvis svensk og norsk. Siden 1993 har han drevet sit eget rejsebureau, hvilket startede med motorcykelrejsebureauet Motour.dk og sidenhen kom Snescooterrejser.dk og Skitour.dk.

Det blev en fin succes, men resulterede også i et arbejdsliv med alt for meget arbejde og alt for mange rejsedage. I 2019 valgte Henrik efter meget grundig overvejelser, at omlægge sit arbejdsliv og solgte rejsebureauerne fra.

Efter 3 år i fred og ro har han nu i 2023 valgt at starte et lille specialrejsebureau igen, hvor han igen laver veltilrettelagte specialrejser, og hvor han har tid til at fokusere på de gode produkter og rejseoplevelser for sine gæster.

Tanken er, kun at lave nogle få motorcykelrejser om året, hvor han er turleder. I tillæg til dette vil udvikler han også kør selv-rejser til både bilister og motorcyklister, med spændende rejsemål. Læs mere om Hentik Tang og hans rejseburau Rejserog på www.rejserog.dk.

Forfatter

Redaktør & motorcyklist på XMOTO

1 kommentarer

  1. Klaus Pedersen Besvar

    Jeg er ved at planlægge en tur til Sydtyskland med en kammerat senere på året. Måske vi krydser grænsen til Østrig. Det er svært at finde nogle gode MC-venlige hoteller i det sydlige Tyskland? Har i nogle gode forslag i det område?

Skriv en kommentar