Mo’cycle lancerer d. 28 februar deres motorcykel jeans med airbag teknologi.

Motorcykel jeans tilbyder stødbeskyttelse til knæ og hofter, mens resten af den nederste del af kroppen efterlades ubeskyttet mod stød. Dette er alarmerende i betragtning af, at de fleste skader i en alvorlig motorcykelulykke sker i underkroppen.

Mo’cycle.com

Sådan skriver Mo’cycle i en pressemeddelelse, som vi har kigget nærmere på. Bukserne skulle eftersigende være behagelige at have på, og airbag’en kan genbruges, da man blot kan montere en ny co2 patron.

Mo’cycle® Airbag-jeans har løst det dette problem med en airbagteknologi. Airbags til underkroppen er en game-changer i sikkerhed, fordi en airbag dæmper stød anderledes, og er omkring 10 gange bedre til at absorbere stødenergi, sammenlignet med traditionelle puder. Tidligere ubeskyttede områder på underkroppen kan nu stødbeskyttes med Mo’cycle® Airbag-jeans.

Verdens første Airbag-jeans

Verdens første Airbag-jeans er lavet med verdens stærkeste denim, Armalith®-denim. Armalith®-teknologien bruges på fiberniveau, og er en blanding af fibre (inklusive UHMWPE) som ringspundes og blandes for at opnå den ekstreme modstandsdygtige overfor slid, samtidig med at den er strækbar og minder om almindeligt denimstof. Den flade airbag gør jeansene behagelige at have på, fordi airbaggen er blød og flad, og mærkes ikke.

Airbaggen er aktiveret, når rytteren er kropsligt adskilt fra køretøjet, og udløsermekanismen er en tøjring, der forbinder bukserne til motorcyklen og fungerer som dødmandskontakt.

Airbaggen dækker nye områder på underkroppen, områder, der tidligere var ubeskyttet mod stød, såsom lårene, den bagerste del af kroppen og især halebenet! Rygsøjlens første knogle er beskytet med airbagteknologi, hvilket er banebrydende, fordi rygsøjleskader er dem, der lammer motorcyklister.

Mo’cycle® er gået sammen med Helite® til produktion, udvikling og distribution af disse airbags. Helite® har produceret airbags til overkroppen i over 20 år, men airbags til underkroppen manglede på markedet.

Mo’cycle® patentanmeldte Airbag-jeans er de første af sin slags, og et nyt airbagmarked er ved at dukke op indenfor sikkerhed. I oktober 2022 underskrev Helite® USA en 3-årig distributionsaftale med Mo’cycle®, og de første Airbag-jeans vil ramme markedet i USA i 2023.

Airbag-jeansene blev lanceret for offentligheden i december 2022 til levering i 2023 (tilmeld dig på mocycle.com for prelaunch). Online lanceringen vil blive foretaget på crowdfunding platformen indiegogo.com, hvor interesserede motorcyklister og forhandlere kan forudbestille produktet til engrospriser.

Historien om Mo’cycle airbag jeans

Airbag-jeansene er opfundet af Moses Shahrivar, grundlæggeren af den svenske modeteknologi firma Airbag Inside Sweden AB med sit varemærke Mo’cycle®. De første motorcykeljeans, som Moses designede, var i 2005 (Kevlar-foret og læderforede jeans), Airbag-jeans er tredje generation af motorcykeljeans, som Moses designer. Det gør at denne version ikke har brug for noget ekstra i forhold til de tidligere versioner, fordi Armalith®-denimen har et skjult slidlag af fibre i kernen af denimtråden, som et enkelt lags denimstof, der overgår tolags løsningen som Kevlar forede jeans bruger.

Dette projekt har modtaget støtte fra Den Europæiske Unions Horizon 2020 forsknings- og innovationsprogram. Airbag-jeansene blev vist i tv-showet “Dragons Den” (Shark Tank) på nationalt svensk tv og rejst midler fra tre Dragon-investorer. I januar 2023 vil en tv-episode om Airbag-jeans blive sendt på svensk TV, SVT1, efter udviklingen af Airbag jeans projekt.

Her under kan du se en skræmmende video, der viser hvor hurtig et par sneakers og almindelige jeans bliver perforeret ved styrt på motorcykel.

Forfatter

MC nyheder

Skriv en kommentar